Hebben jullie besloten om de volgende stap te nemen in jullie relatie en elkaar binnenkort het ja-woord te gaan geven? Gefeliciteerd! Om dit heuglijke nieuws met de rest van jullie familie en vrienden te delen, heb je natuurlijk een pracht van een trouwkaart nodig waarmee je je gasten vraagt om aanwezig te zijn op de mooiste dag van je leven. Dan wil je natuurlijk niet aankomen met zomaar een kaart. Nee, bij de mooiste dag van je leven hoort een dito kaart. Een kaart die precies de juiste sfeer ademt en gemaakt is volgens jouw wensen. Maar waar vind je in hemelsnaam zo’n kaart? Dat is simpel, die ontwerp je namelijk gewoon zelf. Via de computer vanuit het comfort van je eigen huis. We leggen je graag uit hoe dat precies in z’n werking gaat.

Je eigen trouwkaart ontwerpen

Wanneer jij zo’n persoon bent die precies voor ogen heeft wat je wilt, dan gaat het een onmogelijke klus zijn om een trouwkaart te vinden die aan al je eisen voldoet. Daarom kun je tegenwoordig steeds vaker eenvoudig een kaart online ontwerpen. Door zelf te kiezen uit verschillende elementen en zo een combinatie te maken die precies bij je past, weet je zeker dat je ontzettend blij zult zijn met het eindresultaat. Bij de meeste webshops heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld te kiezen voor een foto op de voorkant of je kaart te omlijsten met een bepaald frame. Maar vaak kun je ook bepalen op wat voor papier de kaart gedrukt wordt en hoe de enveloppen eruitzien. De meeste webshops hebben verscheidene leuke elementen voor je geselecteerd waarmee je eenvoudig een prachtige kaart samenstelt. Zo hoef je het wiel niet helemaal zelf uit te vinden, maar kun je wel een kaart kiezen die precies bij je past.

Hoe gaat het in z’n werking?

Een bruiloft plannen is een hele hoop werk. Vanzelfsprekend wil je daarom niet al te veel tijd kwijt zijn aan het samenstellen van een kaart, maar wil je wel dat ‘ie perfect is. Zaak is het daarom om van tevoren goed voor ogen te hebben wat je precies wilt. Zoek bijvoorbeeld eens op Pinterest naar inspirerende voorbeelden of bepaal wat het kleurenpalet van de bruiloft zal gaan worden. Wil je bijvoorbeeld graag een foto op de voorkant van de kaart zorg dan dat je deze al op je computer hebt staan wanneer je wilt gaan beginnen met het ontwerpen van de kaart. Dat bespaart je een hele hoop tijd en frustratie. Over het algemeen kies je bij de meeste webshops voor een standaard design dat je vervolgens uitbreidt met eventueel een foto, tekst of andere elementen. Wanneer je tevreden denkt te zijn met je ontwerp, vraag dan altijd of het mogelijk is om eerst een proefdruk te ontvangen. Zo kun je nog even goed checken of alles naar wens is en of je niet eventuele fouten over het hoofd hebt gezien. Het zou immers zonde zijn als alle kaarten al gedrukt zijn en je toch niet zo tevreden bent. Wanneer je blij bent met het eindresultaat bestel je eenvoudig de kaart bij en hoef je ze enkel nog maar op de post te doen.